Här hittar du svar på vanliga frågor som rör dig som medlem

Vid störningar eller allvarliga, akuta fel (stopp i avlopp med mera) ring 0771-860 860.

Vid icke akuta händelser gör du enkelt din felanmälan här.

För närvarande är InfraCom Group (tidigare Öretel) leverantör av internet till BRF Concordia. Ring dem om du har problem med internet eller om du behöver hjälp, tel 040-627 00 00 vardagar mellan 08.00–16.00.

Tänk på att du måste ha en router i din lägenhet för att kunna koppla upp dig. Avgiften för ditt bredband finns på din årsavgiftsavi.

Hundar och katter får inte rastas inom föreningens område utan ska vara kopplade på ett säkert sätt. Om olyckan är framme, så är det ett obligatoriskt upplockningstvång av hund- eller kattbajs. Lägg inte djurens bajs i föreningens papperskorgar utan använd er av hund- och kattlatriner som Malmö stad placerat ut i närområdet.

För att ansöka om andrahandsuthyrning behöver du gå in på Riksbyggens hemsida  Logga in på boendewebben (är det första gången så behöver du skapa ett inlogg) och följ sedan instruktionerna. Under ”Blanketter” hittar du en blankett för ansökan om andrahandsuthyrning.

Denna blankett ska skickas till boa@riksbyggen.se som sedan skickar ut den till styrelsen för behandling. Föreningen har nya stadgar sedan september 2015 vilket innebär att föreningen tar ut en avgift vid andrahandsuthyrningen. Läs mer om detta i föreningens stadgar.

Du kan parkera din cykel på en av gårdens två cykelparkeringar eller i ett av källarens cykelförråd. I föreningen finns två fastmonterade cykelpumpar. Ni kommer åt dem genom garaget om ni inte bor i trappuppgången där de finns. En finns på Fabriksgatan 6 och en på Baltzarsgatan 14 D.

Börja med att skapa ett konto på Riksbyggens kundwebb och därefter har du möjlighet att ställa dig i kö till en garageplats. Du kan, när du har fått en garageplats via Riksbyggen Hyllie, införskaffa en s k fjärrkontroll och deponera en summa för den. Denna summa återfås när fjärrkontrollen återlämnas. Du har även möjlighet att använda din tagg för att öppna garaget utan fjärkontroll. Priset för en garageplats är idag 900 kr per månad.

I garaget finns idag 33 el-bilsladdare monterade och det är samma kö och förförande som till en vanlig garageplats. Om du köper en el-bil som måste laddas och du redan har en garageplats, så kan du byta till dig en garageplats för laddning av el-bilen. Du kontaktar Ulf Källström ulfkallstrom@hotmail.com så att han kan ombesörja att säga upp garageplatsen för den som står på en el-bilsplats och att din garageplats också sägs upp. Du får då ett nytt garageplatsavtal och den som avflyttar får din plats.

På gården finns det två grillplatser med tillhörande grillar som du gärna får använda. Tänk på att göra rent efter dig och släcka ev. pyrande kol. Det är inte tillåtet att grilla på egna uteplatser eller balkonger.

Gästlägenheten går att boka för 500 kr per natt, max 5 nätter på rad. Läs mer ingående vad som gäller samt boka genom att logga in här.

I årsavgiften ingår tilläggsförsäkringen (kostar ca 400 kr/år). Den finns Hos Folksam – Försäkringsnummer 169341. Telefon till Folksam vid skada i din lägenhet är: 0771-880 800. Medlem måste själv teckna en hemförsäkring dock utan bostadsrättstillägg.

Alla ska alltid stanna vid in- och utkörsel till garaget och det är inte tillåtet att förvara lösa föremål i/omkring din garageplats. Styrelsen poängterar vikten av att dessa ordningsregler följs.

Om en maskin går sönder är det du själv som är ansvarig och får köpa/laga den. Vi har viss rabatt hos Elon Malmö. Uppge Riksbyggen Brf Concordia och ert 3-siffriga lägenhetsnummer som finns utanför er dörr.

Har du frågor om din årsavgiftsavi kontaktas Bostadsadministrationen via 0771-860 860 eller boa@riksbyggen.se.

Hittade du inte vad du letar efter?

Här hittar du svar på många andra frågor >